Programma Beeldhouwen in zachte steen voor Gevorderden 5:
Werken met een COMBITOOL (kleine “dremel” bv) in een zachte steen: frezen en naam in beeld of sokkel zetten: 2 bijeenkomsten.

Samenvatting: Achtereenvolgend komen aan bod:

Welkom, we maken onze werkplekken met tafels en stoelen. We drinken dan koffie/thee.

Uitleg : Stukje theorie Wat kun je er mee doen, over het gebruiken van een combitool in zachte steen, welke type, toerental, veiligheid voor jou en anderen om je heen, schoonmaken na elk gebruik , gebruik van stofbril, handschoenen en mondkapje enz... Tevoren heb je zelf je Combitool in elkaar gezet met de flexibele as en de tafelsteun.
Ik adviseer je om de flexibele as in het apparaat te laten zitten en niet steeds los te koppelen. Ook de tafelsteun zet je eenmalig in elkaar en vervoer je zo. Breng ook de toebehoren en je instructieboekje mee. Vergeet vooral niet het sleuteltje en de spantangen voor de tooltjes van 1,5 en 3,5 mm dikte, die zitten bij de toebehoren van je combitool.
Heb je geen Combitool, meldt dit dan even, dan kan ik wellicht voor een extra exemplaar zorgen.

Aan de slag:

In het eerste dagdeel: besteed ik aandacht aan de “theorie” en aan het frezen in verschillende zachte steensoorten, met verschillende freeskopjes, je werkt eerst met de freesjes die bij je combitool zitten, daarna kun je nog wat van mijn freesjes uitproberen. Sommige van mijn freesjes zijn ook te koop of te bestellen.

In het tweede dagdeel: gaan we onze naam met een jaartal graveren in de zachte proefstenen en later in arduin. Je kunt hiervoor verschillende graveerpunten gebruiken, meestal diamantstiften, rond, spits, kegel enz..
Wellicht heb je zelf ook een graveerpunt bij je accessoires zitten, anders kun je bij mij evt. 1-2 graveerpunten kopen of bestellen.

http://www.loesvanhoof.nl/workshopsprogramma/koffie.gif


Let op: We drinken aan het begin en halverwege koffie/thee.
We beginnen op tijd en zetten onze eigen werkplek klaar.
De steen wordt betaald tijdens de 1e bijeenkomst.
De uitleg bestaat uit een mondeling en soms uit een digitaal stukje, ook doe ik alle handelingen geregeld voor en corrigeer ik jouw handelingen als dat nodig is.

Meenemen:

  oude kleding en/of schort

  iets grotere doos of kratje

  1 oude badhanddoek per beeld

  als je het hebt: dun kussen (5 cm) 40x40 cm minimaal en een plastic zak die er omheen past.

  Beelden en bijbehorende sokkels voor eigen beelden meebrengen.