Welkom op de website van Loes van Hoof.

Sinds 15 augustus 2010 heb ik deze website, waarop ik iedere belangstellende van harte welkom wil heten. Het idee voor een eigen website had ik al langer, maar door het geven van Workshops Beeldhouwen in zachte steen, werd de noodzaak om er een te maken wel groter. Op deze site wil ik jullie dus in de eerste plaats allerlei informatie bieden over mijn beeldhouwwerkzaamheden. Ook wil ik jullie graag deelgenoot maken van allerlei ervaringen die ik vooral op het kunstzinnige pad heb beleefd.

Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, ook in de Gemeente Veldhoven, maar rond mijn pensionering heb taken neergelegd, om meer tijd vrij te kunnen maken voor mijn creativiteit en kunstzinnige activiteiten.

Momenteel begeleid ik nog een speksteengroep (gestart in 2004) bij het baanlozencentrum “de Nieuwe Band”, terwijl ik in 2004 samen met de eigenaar en anderen het open beeldhouwatelier “Het Hakhok” heb opgebouwd. In 2009 ben ik begonnen met het geven van beeldhouwworkshops voor Beginners en Gevorderden in zachte steen in het Hakhok. In 2011, ben ik ook workshops gaan geven in Eindhoven-Acht. Daar is ook mijn huidige beeldhouwgroep in Eindhoven uit ontstaan, een heel enthousiaste groep!

Een 150-tal mensen heb ik de beginselen van het beeldhouwen aangeleerd.

Het behartigen van belangen ook voor mensen met een kleine beurs heeft mijn voortdurende aandacht en af en toe maak ik graag nog 1 of 2 Beginners wegwijs in het beeldhouwen.

Sinds 2010 werk ik ook met glas, nu voornamelijk Fusen. In 2014 maakte ik mijn laatste grote beeld van steen en glas.

Mijn gezondheid is de laatste jaren erg wisselend, vooral het bewegingsapparaat en twee vallen met operatie/revalidatie hebben twee jaren in beslag genomen tot nu toe en in die tijd heb ik niet zoveel kunnen doen. Ik ben nu weer zelf aan het beeldhouwen en binnenkort hoop ik ook weer met glas te kunnen gaan werken.

Het afgelopen jaar ben ik creatief bezig geweest bij Kunstroute 65 en heb ik daar een POESIE-Nu project in Eindhoven mede afgerond, ik heb daar een video/geluidspresentatie gemaakt van de 4 poesie-albums die ik beschikbaar heb: van Agnes, van mezelf, van mijn moeder en van mijn oma.

Daarnaast ben ik nog bezig met fotografie, video, het huishouden, fietsen en gezond bewegen, ik houd van koken, bakken en lekker eten, computeren enz.….

Ik nodig jullie uit om verder te snuffelen op mijn website waar ik jullie steeds op de hoogte probeer te houden hoe mijn creativiteit nog steeds zegeviert. Misschien ontdek je op deze site iets leuks waar je zelf ook eens mee aan de gang wilt gaan. Veel kijk en leesplezier!

Groetjes van Loes


-