Beeldhouwen is voor mij: mijn creativiteit botvieren !


Aanvankelijk ben ik begonnen met schilderen en meubeltjes ontwerpen en maken, met fotografie en video was ik ook erg druk bezig.

Vanaf 1990 ben ik beeldhouwlessen gaan volgen bij Henk Oddens in Son, 2 jaar heb ik daar gewerkt tot ik ziek werd en een tijdje moest stoppen. In 1998 ben ik weer les gaan nemen bij Han van der Ven in Veldhoven, waar ik 5 jaar heb gewerkt . Ik heb bij Henk en Han veel geleerd, vooral technisch gezien.

Mijn ontwerp en vormgeving ging al gauw naar het abstracte, ook heb ik in die tijd allerlei steensoorten bewerkt, alleen handmatig.

In 2004 was ik toe aan iets nieuws en ik kwam in contact met Toot van Dijk in Veldhoven, die wel met anderen wilde beeldhouwen en een grote paardenwei met stalletje beschikbaar had.
Met 7 beeldhouwers (Aalt, Gerrit, Rein, Roel en Wim) togen we aan het werk om een werkplek te bestraten en een echt Hakhok te maken. Later hebben we het steeds weer aangevuld met nog meer ruimte voor nog meer “hakkers”, ofschoon ik het liever wat kleiner had gehouden.
Dit Open atelier, Het Hakhok geheten floreert nu met zo’n 50 deelnemers. Ik heb daar veel tijd ingestoken en ook nu nog voel ik me er heel erg blij mee dat ik op zo’n prachtige plek mag en kan werken. Ook heb ik nogal wat administratief en financieel werk voor dit atelier verricht.

Mijn gezondheid veranderde in de loop van de jaren voel ik het ouder worden en het werken in harde steensoorten heb ik moeten inleveren. Ik houd me echter creatief veel bezig met ontwerpen, vormgeving en het combineren van verschillende materialen met steen, bv. met hout, metalen en glas. Ook heb ik een behoefte om door te geven aan anderen, wat ik zelf heb ervaren op dit creatieve pad en dat heeft uitgemond in het organiseren van kleine kunstreisjes en het opzetten van workshops voor beginners en gevorderden aan de hand van door mij geschreven programma’s.
Op de vrijdagmorgen heb ik nog de leiding over een groep van 9 beeldhouwers in buurtcentrum de Boemerang in Eindhoven Woensel.
Momenteel geef ik geen workshops en lessen meer, ik blijf ook speksteen- en mergeldagen verzorgen en evt. ook kinderfeestjes tot 8 personen.

Ik hoop dat het beeldhouwen nog lang een deel van mijn leven zal uitmaken en dat ik heel ontspannen mee om kan blijven gaan.